Bijzonderheden
wp wall mercury 01.jpg
Restaurant op groote hoogte

Van 20 december 2002 tot begin februari 2003 kon in de Westpoint-toren op 114 meter worden gegeten. Het gebouw is ruim 143 meter en was toen de hoogste woontoren van Nederland (nu staat Westpoint op de 3e plaats als hoogste woontoren van Nederland). Ter vergelijking: het restaurant van de Eiffeltoren in Parijs bevindt zich op 95 meter, dat van de Euromast in Rotterdam op 105 meter.

Het Westpoint-panoramarestaurant was een initiatief van bouwer Ballast Nedam. ‘We willen de Tilburgers de hoogte en sfeer van het project laten proeven’, stelde een woordvoerder van de bouwer.

Op de 38e etage, waar het restaurant was gevestigd was, konden de gasten genieten van het fenomenale uitzicht. Technisch was het volgens bouwer Ballast Nedam niet mogelijk om op de bovenste, 47e etage, een eetzaal in te richten.

Het eten in de toren werd verzorgd door een bekend Tilburgs restaurant van De Bonheur Horeca Groep. Het hoogste restaurant van Nederland gaf plaats aan 60 gasten. De restaurateur heeft tussen de 2000 en 3000 gasyen gehad. 

Bent u er geweest, heeft u foto's? Het zou leuk zijn als u dat met ons deelt. Klik hier voor ons contact formulier.

In 2011 heeft De Bonheur Horeca Groep een vergelijkbaar tijdelijk restaurant geopend in de Stadsheer.